MAAK KENNIS MET FRIS & REIN

Fris & Rein is opgericht in de jaren 80. Begonnen als klein lokaal schoonmaakbedrijf en inmiddels uitgegroeid naar een middelgrote regionale dienstverlener in totaalschoonmaak met vier locaties: Schiedam, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

JACCO VAN DER KNAAP

Schoonmaken is een vak en dienstbaarheid zit in ons DNA. Toen ik 15 jaar geleden in het schoonmaak vak stapte zag ik direct dat het anders moest. Schoonmaken was gebaseerd op inkopen van de laagste prijs i.p.v. de beste schoonmaakoplossing.

We wilden waarde toevoegen aan onze oplossingen en onze mensen trots laten zijn op wat ze deden. Natuurlijk mooie idealen maar we zijn een eind op weg om ze te verwezenlijken. Meedenken in de waardeketen van de klant, waardoor we op andere criteria beoordeeld worden in het inkoopproces.

Hoe we dat doen?

Vooral goed luisteren, communiceren en buiten de gebaande paden treden. Onze medewerkers hierin betrekken, opleiden en een toekomst bieden. Samenwerken met andere schoonmaakbedrijven in Schoonsterverband www.schoonster.nl. Leren van elkaar en kennis delen. Samenwerken met innovatieve leveranciers als www.crohill.nl en het Smart Cleaning concept adopteren waardoor het schoner wordt en ergonomisch lichter voor ons medewerkers. Het besparen van het milieu echt inhoud geven door als plastic fighter www.plasticfighter.nl het gebruik van plastic te minimaliseren. 

Met inmiddels circa 350 loyale schoonmaakspecialisten die zich verbonden voelen met onze klanten en onze organisatie bedienen we circa 200 klanten.

Werkmaatschappijen met een directeur/eigenaar aan het roer die verantwoordelijk is voor zijn klanten en medewerkers in zijn/haar Fris & Rein regio. Door onze administraties centraal te voeren in ons shared service center in Schiedam, kunnen de werkmaatschappijen focussen en excelleren.

Over

"Ons groeimodel hebben we ook bepaald. Groot worden door klein te blijven!"

REFERENTIES

"We waren niet echt tevreden over de schoonmaak en zochten een partij die dit beter kon. Eén van de bewoners had goede ervaring met Fris & Rein Schoonmaakdiensten en zodoende zijn we 
na een offerte ronde over gegaan naar Fris & Rein. We werken nu circa een half jaar samen met Fris & Rein en zijn zeer tevreden"

RICHARD VAN DER LINDEN - voorzitter van VvE de Kolk (Potlood Rotterdam)

"Sinds 2009 werkt de VvE van Parkzicht, Plein 1940 te Vlaardingen samen met Fris en Rein. Het bestuur en ook de leden zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het geleverde werk. De uitvoerende medewerkers zijn secuur, deskundig, vriendelijk en benaderbaar. Als er iets is valt er altijd over te praten en wordt het in orde gemaakt. Afspraken die gemaakt worden met de centrale leiding worden altijd nagekomen. Daarom is er sprake van wederzijds respect en vertrouwen tussen de VvE en Fris en Rein."

HANS SCHEFFERS - voorzitter van VvE Parkzicht Vlaardingen

"Fris & Rein is een enthousiast en ondernemend schoonmaakbedrijf. De schoonmaakdienstverlening valt of staat bij een juiste en tijdige communicatie. We ervaren dat er binnen Fris & Rein snel geschakeld wordt en de onderlinge communicatie verloopt goed. Daarnaast worden de gemaakte afspraken altijd vastgelegd, waardoor beide partijen weten wat de verwachtingen zijn."

DANIËLLE SMITS - facilitair manager Uitgeverij SDU

"We werken al aantal jaar samen met Fris en Rein en zijn heel tevreden over de samenwerking
We zijn met name heel tevreden met onze vaste medewerkster waar we altijd van op aan kunnen."

ESTHER GERRITSE - Hoofd bedrijfsvoering Museum Vlaardingen

"Bijzonder prettige samenwerking!
Een goed aanspreekpunt wordt als zeer prettig ervaren. Open en heldere communicatie. Fris en Rein werkt vlot, accuraat, komt z’n afspraken na en neemt waar nodig de acties. De prijs kwaliteit verhouding is sterk. Met Fris & Rein altijd een Frisse start van de dag "

PRISCILLA FELPERLAAN - HR Manager Benelux

"We hebben een goede samenwerking met Fris & Rein. Er is een goede communicatie tussen Ampelmann en Fris & Rein. Ze reageren snel vragen en/of verzoeken. Als er een keer iets is dan ze dit goed op en denken graag met de klant mee. Daarom zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met Fris en Rein."

TAMARA AKDENIZ - Facility Coördinator Ampelmann Operations B.V.

"Wij werken al heel veel jaren samen met Fris en Rein. Dat gaat altijd in goede harmonie. Bij problemen worden altijd zo snel en adequaat mogelijk opgelost! Wij zijn zeer tevreden!"

JANNY VERMEER - Office Manager Fysio Holland Vlaardingen

"Al 2 Jaar een prettige fijne samenwerking met Fris & Rein, die er alles aan doen om aan jou wensen te voldoen ook een goede Communicatie via een vast aanspreekpunt die snel en adequaat reageert is erg fijn."

RENATE - Facilitair Manager Asbirpo Groep

"Met Fris & Rein is het goed afspraken maken. Ook tijdens Coronatijd toen wij als theater getroffen werden door allerlei beperkingen hebben we met Fris & Rein goede afspraken op maat kunnen maken, die voor beide partijen goed voelen."

SIETSKE SCHOLTEMEIJER - hoofd bedrijfsvoering Theater het Kruispunt

FRIS & REIN
SCHIEDAM

(Hoofdkantoor)

Jan van Galenstraat 72
3115 JG Schiedam
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (010) 474 62 42

FRIS & REIN
ROTTERDAM

Admiraliteitskade 88
3063 EG Rotterdam
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (010) 474 62 42

FRIS & REIN
DEN HAAG

Regulusweg 5
2516 AC Den Haag
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (070) 205 1121