MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Fris & Rein vindt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk. We bieden als full-service facilitaire dienstverlener op de volgende manieren toegevoegde waarde aan People (welzijn), Planet (milieu) en Profit (markt).

PEOPLE

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

De normen die worden toegepast in onze kostprijscalculaties, zijn gebaseerd op de inzet van onze medewerkers onder normale werkomstandigheden en op basis van een acceptabel werktempo. Door het gebruik van onze Smart Cleaning methode kunnen onze medewerkers ergonomisch hun werk doen. We houden ons uiteraard volledig aan de regels en voorschriften van de laatste arbo-cao binnen de schoonmaakbranche. Fris & Rein heeft de Code Verantwoord Marktgedrag ondertekend.

VEILIGHEID

Fris & Rein besteedt veel aandacht aan de veiligheidsaspecten zoals die zijn opgesteld in de Arbowet. Daarnaast nemen wij altijd de veiligheidsvoorschriften in acht die bij onze opdrachtgevers gelden. Onze specialisten zijn VCA* gecertificeerd.

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Als maatschappelijk betrokken onderneming werken wij nauw samen met diverse re-integratiebedrijven en sociale werkinstellingen. Op deze manier laten wij mensen met een achterstand of beperking participeren in het arbeidsproces.

PLANET

VERBRUIKSMATERIALEN MET ECOLABEL

Al onze sanitaire verbruiksartikelen, waaronder toiletpapier, handzeep en handdoeken, zijn voorzien van het Europees Ecolabel voor non-foodproducten en diensten. Door middel van onze Smart cleaning methode besparen 80% op het gebruik van water t.o.v. de traditionele schoonmaakmethodes.

BIOLOGISCH AFBREEKBARE SCHOONMAAKMIDDELEN

Fris & Rein werkt met schoonmaakmiddelen die qua afbreekbaarheid ruimschoots voldoen aan de OECD-norm van de Europese Gemeenschap. Ook onze leveranciers vermijden het gebruik van stoffen die bij afbraak schadelijke tussenproducten opleveren. Tevens hanteren wij een Smart Cleaning concept. Waterverbruik wordt geminimaliseerd en schoonmaakmiddelen worden daar waar mogelijk automatisch gedoceerd om verspilling tegen te gaan.

MINIMALISEREN SCHOONMAAKMIDDELEN

Door het gebruik van doseersystemen zorgen we ervoor dat er geen schoonmaakmiddelen worden verspild. Op plaatsen waar deze systemen niet haalbaar zijn werken we met (schoonmaak) tabs. De tabs hebben als bijkomend voordeel dat het gebruik van plastic wordt geminimaliseerd en de transportbelasting afneemt.
Als Plastic Fighter nemen we het voortouw in de schoonmaakbranche. 

PROFIT

TRANSPARANTIE

U heeft via ons digitale klant informatiesysteem (Mijn Fris & Rein) 24/7 inzicht in uw contract, facturen, bezoekrapporten, DKS-controleformulieren, gegevens van de schoonmaakmedewerkers, planningen en bijvoorbeeld werkprogramma’s. Met ‘Mijn Fris & Rein’ bieden we transparantie in al uw zaken met betrekking tot het schoonmaakonderhoud van uw locatie(s).

BETROKKEN DOOR SPONSORING

We zijn en staan voor Fris & Rein. Het is onze identiteit en dat stralen we graag uit. Door sponsoring zijn we als organisatie betrokken bij de omgeving en maatschappij. We richten ons daarbij op sponsoring van activiteiten gericht op frisheid voor lichaam en geest.

Fris & Rein Schoonmaakdiensten is een ambassadeur van de Rotterdam Charity Club. Deze club is ontstaan uit diverse mvo-activiteiten van verschillende bedrijven uit Rotterdam en omgeving. De afgelopen jaren ontpopten deze activiteiten zich tot grote en drukbezochte netwerkevents voor het goede doel, zoals het White Collar Boxing Event, de Rotterdam CabrioRally en de Rotterdam RibRally. Met deze events werd tot nu toe al ruim € 400.000,- netto opgehaald voor het goede doel.

De Rotterdamse organisatoren van deze events wilden hiermee zowel het zakelijke netwerk uitbreiden als iets doen voor de stad. Daarom verenigden zij zich in 2019 binnen de Rotterdam Charity Club: de eerste business charity club van Rotterdam. Klik hier voor meer informatie over de Rotterdam Charity Club.

VAKBEKWAAM

Schoonmaken is een vak. Zoals gebleken bij de laatste pandemie is schoonmaak zelfs toegevoegd aan de lijst essentieel beroepen. Naast het onderteken van de Code Verantwoord Marktgedrag zullen we er alles aan doen om ons werk vakbekwaam uit te voeren en een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van onze mensen en onze aarde. Wilt u zaken doen met een professionele dienstverlener dan bent u bij Fris & Rein aan het goede adres. Wilt u de laagste prijs dan moet u niet bij ons zijn omdat het onmogelijk is om gedegen MVO beleid te voeren tegen de laagste prijs.

FRIS & REIN
SCHIEDAM

(Hoofdkantoor)

Jan van Galenstraat 72
3115 JG Schiedam
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (010) 474 62 42

FRIS & REIN
ROTTERDAM

Admiraliteitskade 85
3063 EG Rotterdam
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (010) 474 62 42

FRIS & REIN
DEN HAAG

Regulusweg 5
2516 AC Den Haag
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (070) 205 1121