MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal binnen Fris & Rein. Als een full-service facilitaire dienstverlener biedt Fris & Rein toegevoegde waarde aan People (welzijn), Planet (milieu) en Profit (markt).

PEOPLE

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

De toegepaste normen in de kostenprijscalculatie van Fris & Rein, zijn gebaseerd op de inzet van de medewerkers, waarbij normale werkomstandigheden en een acceptabel werktempo de maatstaven zijn. Door de Smart Cleaning methode te hanteren, kunnen de medewerkers ergonomisch werken. Verder houdt Fris & Rein zich aan de regels en voorschriften van de meest recente Arbo-cao van de schoonmaakbranche. Tot slot heeft Fris & Rein de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend.

VEILIGHEID

Fris & Rein besteed veel aandacht aan de veiligheidsaspecten zoals opgesteld in de Arbowet. Daarnaast neemt Fris & Rein ten alle tijden de veiligheidsvoorschriften, van opdrachtgevers, in acht. De specialisten van Fris & Rein zijn VCA* gecertificeerd.

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Als een maatschappelijk betrokken onderneming werkt Fris & Rein samen met diverse re-integratiebedrijven en sociale werkinstellingen. Op deze manier laat Fris & Rein mensen met een achterstand of beperking participeren in het arbeidsproces.

PLANET

VERBRUIKSMATERIALEN MET ECOLABEL

De sanitaire verbruiksartikelen van Fris & Rein, zoals toiletpapier, handzeep en handdoeken, zijn voorzien van het Europese Ecolabel voor non- foodproducten en diensten. Door middel van de Smart Cleaning methode bespaart Fris & Rein 80% op het verbruik van water t.o.v. de traditionele schoonmaakmethodes.

BIOLOGISCH AFBREEKBARE SCHOONMAAKMIDDELEN

Fris & Rein werkt met schoonmaakmiddelen die, qua afbreekbaarheid, ruimschoots voldoen aan de OECD-norm van de Europese Gemeenschap. De leveranciers van Fris & Rein vermijden het gebruik van stoffen die bij afbraak schadelijke tussenproducten opleveren. Daarbij hanteert Fris & Rein de Smart Cleaning methode. Deze methode minimaliseert het watergebruik en doceert automatisch schoonmaakmiddelen.

MINIMALISEREN SCHOONMAAKMIDDELEN

Het doseersysteem van Fris & Rein zorgt voor het tegengaan van verspilling van schoonmaakmiddelen. Wanneer deze systemen niet haalbaar zijn, werkt Fris & Rein zoveel als mogelijk met (schoonmaak) tabs. Deze tabs minimaliseren het gebruik van plastic en verlagen de transportbelasting.

PROFIT

TRANSPARANTIE

Het digitale klant informatiesysteem van Fris & Rein geeft inzicht in contracten, facturen, bezoekrapporten, DKS-controleformulieren, gegevens van schoonmaakmedewerkers, planningen en werkprogramma’s. Door middel van ‘Mijn Fris & Rein’ biedt Fris & Rein transparantie in alle zaken met betrekking tot het schoonmaakonderhoud van uw locatie(s).

BETROKKEN DOOR SPONSORING

Fris & Rein draagt haar identiteit uit. Als organisatie is Fris & Rein betrokken bij de omgeving en maatschappij. Daarbij richten zij zich op sponsoring van activiteiten gericht op frisheid voor lichaam en geest.

Fris & Rein Schoonmaakdiensten is een ambassadeur van de Rotterdam Charity Club. Deze club is ontstaan uit diverse mvo-activiteiten van verschillende bedrijven uit Rotterdam en omgeving. De afgelopen jaren ontpopten deze activiteiten zich tot grote en drukbezochte netwerkevents voor het goede doel, zoals het White Collar Boxing Event, de Rotterdam CabrioRally en de Rotterdam RibRally. Met deze events werd tot nu toe al ruim € 400.000,- netto opgehaald voor het goede doel.

Deze Rotterdamse organisatoren willen met deze evenementen, zowel het zakelijke netwerk uitbreiden als bijdragen aan de stad. Met deze gedachte verenigden zij zich in 2019 binnen de Rotterdam Charity Club. Klik hier  voor meer informatie over de Rotterdam Charity Club.

VAKBEKWAAM

Schoonmaken is een vak. Dat blijkt wederom bij deze laatste pandemie. Schoonmaak is hierbij toegevoegd aan de lijst van essentiële beroepen. Naast het ondertekenen van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag doet Fris & Rein er alles aan om het werk vakbekwaam uit te voeren en een bijdrage te leveren aan het welzijn van mens en aarde. Fris & Rein is het juiste adres voor een professionele dienstverlener. Dit betekent wel dat Fris & Rein werkt met hogere tarieven. Alleen op die manier kan Fris & Rein een gedegen MVO-beleid voeren.

FRIS & REIN
SCHIEDAM

(Hoofdkantoor)

Jan van Galenstraat 72
3115 JG Schiedam
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (010) 474 62 42

FRIS & REIN
ROTTERDAM

Admiraliteitskade 88
3063 EG Rotterdam
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (010) 474 62 42

FRIS & REIN
DEN HAAG

Regulusweg 5
2516 AC Den Haag
E-mail: info@frisenrein.nl
Tel: (070) 205 1121