MVO - Fris & Rein

MVO

Fris & Rein vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk en biedt op de volgende manieren toegevoegde waarde aan zowel People (welzijn), Planet (milieu) als Profit (markt):

People (welzijn)

Arbeidsomstandigheden
De normen die gebruikt worden in onze kostprijscalculaties, zijn gebaseerd op een inzet van onze medewerkers bij normale werkomstandigheden met het daarbij behorende acceptabele werktempo. Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en voorschriften van de laatste CAO binnen de schoonmaakbranche. Om ons personeel fris te houden, is een fitnessabonnement onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Veiligheid
Wij besteden veel aandacht aan de veiligheidsaspecten, zoals die zijn opgesteld in de Arbo-wet. Ook zijn wij scherp op de veiligheidsvoorschriften die bij onze opdrachtgevers gelden.

Maatschappelijke betrokkenheid
Als maatschappelijk betrokken onderneming werken wij nauw samen met diverse re-integratie bedrijven en sociale werkinstellingen. Op deze manier laten wij mensen met een achterstand of beperking participeren in het arbeidsproces.

Planet (milieu)

Verbruiksmaterialen met ECO-label
Al onze sanitaire verbruiksartikelen (waaronder: toiletpapier, handzeep en handdoeken) zijn voorzien van het ECO-label.

Biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen
Wij werken met schoonmaakmiddelen die wat betreft afbreekbaarheid ruimschoots voldoen aan de OECD-norm van de Europese Gemeenschap. Ook onze leveranciers vermijden het gebruik van stoffen die bij afbraak schadelijke tussenproducten opleveren.

Minimaliseren schoonmaakmiddelen
Waar mogelijk werken wij met doekjes van microvezels (zogenaamde Greenspeed-methode), waarbij het gebruik van reinigingsmiddelen geheel achterwege kan blijven (behalve bij het sanitair). Zo gebruiken we minder water en schoonmaakmiddelen.

Profit (markt)

Transparantie
U heeft via ons digitale klant informatiesysteem (Mijn Fris & Rein) 24/7 inzicht in uw contract, facturen, bezoekrapporten, DKS controleformulieren, gegevens van de medewerkers die bij u op locatie het schoonmaakonderhoud verzorgen, planningen en bijvoorbeeld werkprogramma’s. Met “Mijn Fris & Rein” bieden wij u transparantie in al uw zaken met betrekking tot het schoonmaakonderhoud van uw locatie(s).

Betrokken bij omgeving en maatschappij door sponsoring
Fris is ons motto en dat stralen we graag uit. We richten ons daarbij op sponsoring met het vizier gericht op frisheid voor lichaam en geest.

Scroll To Top